samen leven, samen leren, samen vieren, samen delen.

Hart van Vathorst

Samen leven

Hart van Vathorst – het imposante gebouw direct aan het winkelcentrum in de wijk Amersfoort Vathorst – vult zich al met haar bewoners. Gebruikers van Hart van Vathorst leven onder één dak. Joost Smit, predikant van de Ontmoetingskerk:

“Hart van Vathorst is een plek waar leven, groeien, geloven en ontmoeten centraal staan.”

Ontmoeten heeft daarbij een mooie betekenis. In onze gemeente ontmoeten wij elkaar als volgelingen van Jezus en willen we een plek zijn waar je welkom bent. We maken graag kennis met de bewoners van Vathorst en willen een rustpunt zijn in de drukke levens zoals velen van ons die hebben.

Hart van Vathorst

Wat Hart van Vathorst uniek maakt is de manier waarop de inclusieve samenleving vorm krijgt. Gezonde mensen, zieke mensen, mensen met een beperking, ouderen,
(jong)volwassenen, gezinnen en kinderen in alle leeftijden wonen, werken, spelen en kerken in Hart van Vathorst. Smit: “We willen als gemeente hart hebben voor elkaar. Dat betekent onder andere elkaars talenten zien en elkaar bemoedigen. Dat doen we bijvoorbeeld door iedere laatste woensdag van de maand ‘Vathorst aan tafel’ te organiseren waarbij iedereen welkom is om met ons een gratis maaltijd te nuttigen en met elkaar in gesprek te gaan’.

De samenwerking tussen de verschillende partijen in Hart van Vathorst zal komende maanden nog meer vorm krijgen. Naast de eerdergenoemde bewoners zijn ook Tandheelkundig Centrum Vathorst, Kapsalon Geknipt voor jou!!!, schoonheidssalon Clinic Pure en Verloskundigen Aandelaak in het gebouw gevestigd.

Hart van Vathorst